Mina små funderingar här på lektion.

 
Hej! Idag är det torsdag! Två dagar tills sportlov! Nu längtar man nog! Bloggningen kommer bli sämre för min del under sporlovet. Jag kommer vara mycket på resande fot och därför inte ha varken tid eller möjlighet att blogga. 
 
Igår var en ganska så effektiv dag. Jag städade en massa bl.a. Såna dagar gillar jag. Just sånt som att bara kolla film hela dagen eller bara ta det lungt skulle jag inte klara av. Känslan av att ha uträttat något är mycket bättre. 
Positiv stress läste vi om i psykologikursen. Vi behöver en del stress och en del utmaningar för att det vi gör ska kännas meningsfullt. Jag är just sådan. Negativ och jobbig stress för mig handlar inte om att vara fullbokad. Det gör att jag känner att jag har kontroll över läget. Som nu har jag varje helg uptagen tills påsken. Och det har jag inte något som helst problem med. Däremot att inte riktigt veta vad som händer nästa dag, men man vet ändå att något kommer att hända. När planerna är på hälft. Det gör mig stressad. Det har många runt om kring mig också säkert märkt.
 
//Smone
Simones foton och vardagsliv | | Kommentera

Snart helg!


Projektveckan börjar lida mot sitt slut. Nu sitter vi och tittar på en dokumentärfilm om olika nazister. Igår hade vi jätte mycket på våra projektarbeten som skulle göras klart så Simone och jag gick hem till mig efter skolan och fixade lite. Idag blev vi klara så det är bara en PowerPoint presentation till den andra uppgiften som behöver göras. Imorgon ska vi presentera våra arbeten och sen efter maten får vi åka hem! Härligt! 
Igår var jag, mamma och pappa ut och delade ut några wc- och hushållssäckar.   Jag har tittat på film varenda kväll denna vecka, det är verkligen avslappnande att kunna göra så. 
Ikväll ska jag inte göra så mycket, kanske se en till film. 
Nu börjar lektionen så nu ska vi fortsätta att se filmen, ses!

//Freja
Frejas foton och vardagsliv | | Kommentera

Fastlagstisdagen

 
 
 
Så bra att Freja förklarade vad projektveckan är för något, så behöver inte lata jag göra det. Hehe, #utnyttjaFreja. Det känns väldigt konstigt att inte ha några läxor denna vecka! Jag gjorde spontant mat åt familjen igår när det kändes då tomt utan läxor. Annars brukar ju läxorna ta halva-hela kvällen. Jag har alltid varit lite småintresserad av förintelsen. Jag hade lite mycket när det var dags att anmäla sig till projektresorna, så jag anmälde mig helt enkelt inte. Nu på efterhand ångrar jag mig nog, det skulle vara intressant att se Auschwitz. Just nu lyssnar vi på en föreläsning om koncentrationslägren, så därför kom jag in på ämnet. 
 
I fredags var vi på gym, hela familjen. Efteråt blev det fastlagsbullar och tv. I Lördags var jag i tjänsten, på knytkalas hos Lisa och senare åkte jag för att sova över hos Rebecca. På söndagen kom mamma och hämtade mig, och sen åkte vi på gym igen. Var en ganska så onödig gymtur, när man hade sån otrolig träningsvärk från fredagen. Och idag är det fastlagstisdagen! Dagen till ära fick vi alltför små fastlagsbullar, som dessutom var skarpa. Efter skolan ska vi åka till stan, och ikväll till Erica. 
 
//Siimone
Simones foton och vardagsliv | | Kommentera
Upp