Photoshop: Vinjett på din bild

Hej nu ska jag visa hur man gör en vinjett på en bild i Photoshop. Jag använder CS5 men det funkar nog i alla verisioner. Jag är inte riktigt säker på hur det funkar på Gimp men det borde vara på ett liknande sätt.
  
         
 
1. Börja med att öppna din bild. Klicka sen på "Adjustments" -> Curves och gör en liten S-kurva så att det blir lite mera kontrast i bilden. Se till så att Curves- lagret blir ett skillt lagar i lagerspalten.
 
 
 
2. Gör ett till Curves-lager på samma sätt men den här gången drar du ner kurvan så att bilden blir ganska mörk. Gör den så pass mörk som du vill att vinjetten ska vara.
 
 
 
3. Välj Gradient Tool ur verktygslådan. För att få vinjetten ska du använda Gradient Tool och dra från mitten och utåt. Se till så att förgrundsfärgen är svart, att du har rund gradient, att opaciteten är 100% och att läget är normalt. Vinjetten blir olik stor beroende på hur långt du drar med Gradient Tool, ju längre ut i bilden (eller utanför) desto mindre blir vinjetten. Du ser på Curves-lagret hur din vinjett börjar se ut. Testa dig fram tills du är nöjd. 
 
 
 
KLART!
 
//Freja
 
 
 
 
 
 
Foto-/redigeringstips | | Kommentera

Lördag

 
 
 
 
 Idag är det lördag! jag vaknade halv 10 och det var jätte skönt att vakna pigg och utvilad. Ikväll ska jag på PeIK avslutning, 
Nu just sitter jag och kollar på tv och myser med Tasse, jag bloggar mera sen, ses!
 
//Freja
Frejas foton och vardagsliv | | Kommentera

Dåliga raketbilder

 
 
 
Jag har försökt att få bra raketbilder men det går inte riktigt, på bildern blir raketerna bara vita och inte alls bra.
Sitter i skolan nu och dagen löper på ganska bra, snart är den slut, bara två timmar kvar. Idag ska jag inte göra så mycket, bara göra läxorna och kanske ut och sälja kryddor, jag skulle verkligen behöva sälja mera. Jag ska nämligen åka till Polen på projektresa åt våren och jag säljer för att få ihop pengar samlade. 
Nu ska jag sluta blogga, ses!
 
//Freja
 
Frejas foton och vardagsliv | | Kommentera
Upp